Bröllopet

06:30 - Väckarklockan ringde in denna stora dag för oss båda. Inte för att det egentligen behövdes, då man legat vaken större delen av natten. Efter dusch och en lätt frukost (fjärilar i magen) bar det av in mot söder och Holland Hair. Där lämnades Lena till sitt öde. Åter i lägenheten tog sig Jonas an barnen. Även dom skulle ju fixas till, då de skulle tillbringa dagen hos mormor och morfar.

 

 

 
08:30 - Lena kliver innanför dörren hos frisörskan. Det är nu det hela börjar. Processen som skall förvandla skönhet till underbar prinsessa. 3,5 timmar av tålmodigt stillasittande och ompysslande.
Straxt efter halv nio ringen telefonen där hemma. Svärmor Åsa meddelar - Inget tält !! Vi blev lovade ett tält och att det skulle stå klart dagen innan. Nu var det bröllopsdagen och inget tält. Jonas ringer cateringfirman och frågar vad som hänt. De har problem att få ner tältet, då de saknar skiftnycklar ?!?! Fattar ingenting. I vilket fall som helst, så lovade de att vara där vid halv tio. Tro nu inte att det slutade där. Kvart i tio ringen svärisarna igen. Inget tält så långt ögat kan nå. Hur kan detta vara möjligt. Kommer vi att kunna ha bröllop ? Ringer igen. De är på väg, men har kört vilse ett antal gånger då de saknade karta. Hur j..la inkompetenta får man vara? Vi bara undrar. Klockan är nu elva och Jonas gör sig i ordning för att åka och hämta brudbuketten. En halvtimma senare gör han Lena sällskap hos frisörskan.

 

 

 

 

 

 
12:00 - Anländer hos fotografen med taxi. Känner oss lite stressade eftersom vigselakten skall börja om 1,5 timme. Men van som han var vid nervösa brudpar, tog han hela saken med ro. Eftersom vi hade tur med vädret enligt honom (solen sken inte), var det perfekt för utomhusbilder. I Vitabergsparken blev vi förevigade och behandlade som små barn. Vilket var en perfekt kombination. Nervositeten försvann och bilderna blev kanon. Se själva under "foton". Innan vi fortsätter berättelsen, kan vi varmt rekommendera fotograf Joe Sundelin. Efter sessionen togs en taxi ut mot Tyresö och sjötomten där vigseln skulle hållas.

 

 

 

 
13:30 - Tältet är på plats, men inte tack vare cateringfirman. Jo då. De kom med tältet men bara en visste hur man satte upp det!!!! Så tidigt anlända gäster och våra pappor fick ta saken i egna händer. Nog om denna strulande firma (aldrig mer SöderKök).
Alla står ute i trädgården och väntar förväntansfullt. Lite primitivt, men fullt fungerande, börjar stereon spela bröllopsmarschen på hög volym. Då vi valt att inte ha varken tärnor eller bestman, glömmer Lena sin underbara brudbukett av nervositet (det är vad hon skyller på). Först går vi och någon meter bakom präst Calle. En helt underbar människa. Istället för den sedvanliga kyrkgången vandrar vi altangången, ut på gräsmattan och ner mot altaret. Vigseln fortsätter dock på sedvanligt sätt med psalmer, böner, ringceremoni och tal. Allt avslutas med en kyss såklart.

 

 

 

 

 

 
Fortsättning följer....