Om oss

Namn: Jonas
Födelseår: 1973
Hemstad: Tranås
Fritid: Musik, böcker
Stjärntecken: Oxe
Skostorlek: 41
Namn: Lena
Födelseår: 1970
Hemstad: Stockholm
Fritid: Böcker, våra barn
Stjärntecken: Vattuman
Skostorlek: 38
 

Allt började en kväll i mitten av oktober 2000. Jonas satt i Göteborg och surfade på Lunarstorm, och jag (Lena) satt i Stockholm och surfade på samma sida. Jag satt och läste i dagböcker som man kan lägga ut på Lunar, och hamnade då i en från Jonas. Det var 3 dikter, och de var underbart fina, så jag tryckte mig fram till Jonas gästbok och skrev vad jag tyckte om dikterna. Jonas skrev något tillbaka till mig, och efter det blev det många gästboks inlägg till varandra och många och långa mail som for genom landet.

När det hade gått en månad ungefär, så blev jag väldigt nyfiken på vem det egentligen var som satt där i Göteborg och skrev så otroligt fina och underbara mail. Kan man bli kär i någon man aldrig träffat, så var jag kär :o) Där i mitten av november så gjorde jag det mest spontana jag någonsin gjort. Jag bokade tågbiljett till Göteborg. Mailade till Jonas och sa - Möt mig vid stationen på fredag klockan 21.00. Vi hade ännu inte pratat med varann i telefon. Jag skulle bo hos Jonas och någon plan B fanns inte, om det skulle kännas helt fel.

Det blev fredag, och vi var nog väldigt nervösa på var sitt håll. Jag satte mig på tåget och efter några timmar kom jag fram till Göteborg och Jonas stod där på perrongen och skakade av nervositet. Det blev en kram, och jag tänkte -Han är i alla fall min stil av kille. Vi satte oss i bilen och åkte hem till Jonas, och det kändes inte fullt så läskigt längre. Lite senare blev vi lite hungriga, och en promenad till pizzerian är ju aldrig fel. När pizzorna var uppätna satt vi bara och pratade om allt mellan himmel och jord. Tv:n var på också, så ibland slängde man ett öga på den. Rätt som det var, så låg jag med huvudet i Jonas knä, och jag somnade !!! Jo, det är sant. Lördagen försvann i ett nafs, och sen var det dags för mig att åka tillbaka till Stockholm.

Helgen efter kom Jonas upp till Stockholm. Jag var jättenervös hela veckan, tänk om det inte alls kändes lika bra nu, som det gjorde helgen innan. Efter en tafatt kram och lite prat, så kändes det som vanligt igen. Och precis som helgen innan, så tog den slut alldeles för fort. Efter det blev det många Stockholmsbesök för Jonas. Jonas jobbade skift då, så ibland stannade han 10 dagar i sträck. Och var inte Jonas här, så blev det lååånga telefonsamtal.

Den 12 maj 2001 förlovade vi oss, eller rättare sagt, Lenas son Stefan som då var 11 år förlovade oss :o) Vi satt på sängen alla tre, och sen trädde Stefan på oss ringarna. Och så gjorde vi för att Stefan skulle känna att det var lite speciellt och att han också fick vara med. Jonas fortsatte att pendla upp till Stockholm så fort han var ledig. Och det blev jobbigare och jobbigare att skiljas åt, och veta att det skulle dröja 3-4 veckor innan vi skulle ses igen.

I augusti 2001 flyttade Jonas upp till Stockholm och hem till mig och Stefan. Jonas började nytt jobb, och allt var bara så jätte bra. Skönt att slippa säga "hej då, vi ses om 3 veckor kanske", nu fick vi ju träffas varje dag. Vakna tillsammans på morgonen, äta middag tillsammans på kvällen och lägga oss tillsammans på kvällen. det var underbart.

1 oktober 2001 fick vi veta att vi var med barn, glädjen var så otroligt stor. Vi planerade allt. Vi tittade i IKEA katalogen på barnsängar, funderade på namn, ja vi verkligen tänkte på allt. Men tyvärr varade inte den glädjen så länge. För den 6 oktober så blev det missfall. (Puss min ängel) Vi blev gravida igen rätt så snart, men den stora glädjen infann sig aldrig. Vi vågade inte hoppas på att det skulle gå bra den här gången. Men det gjorde det. Den 3 september 2002 så föddes Lucas. (Puss min älskling)

Jag tyckte att giftermål är ju trevligt, och som tur var så höll Jonas med. Så då bestämdes det att 31 maj 2003 skulle det ske. Så nu sitter vi här nygifta, lyckliga och mår rätt så bra :o) Det var våran lilla historia, och jag hoppas att ni har orkat läsa allt :o)